Powered by Blogger.

“ira ada di gudang kayu,mereka sorok ira dalam ni.ira tak dapat nak lari-mangsa culik


Kak Lala Tolong Mira Disorok Dalam Gudang Kayu-Nur Amira Athirah


Berita terkini kes Culik  remaja wanita 14 tahun Nur Amira Athirah yang berlaku pada 27.12.2015 disedari ibunya Asmah Majid apabila anaknya itu tidak balik rumah sampai malam.

Mangsa nur amira athirah yang mesra dipanggil dengan ira adalah seorang pelajar sekolah menengah bandar baru sultan sulaiman kelang.Dipahamkan dari saksi mangsa kali terakhir dilihat memakai baju ungu berlengan pendek dan berseluar jeans warna hitam.Ibu mangsa asmah majid mengatakan”apabila saya balik rumah kira kira jam 2:30 petang anak saya sudah tidak ada dirumah,kemudian saya menunggu sampai jam 3 lebih.saya wassap dia dan tanya dia dekat mana dan tanya kenapa keluar rumah tidak cakap dengan mama.

Tidak lama selepas itu mangsa nur amira kemudian membalas wassap ibunya itu mengkabarkan bahwa dirinya pergi kerumah kawan dia bernama izati.”sekejab lagi ira balik”,Balas ira.

kemudian saya tunggu sampai malam dia takbalik balik Juga,kata ibumangsa memberi keterangan pada tv9 semalam.

Kemudian kakak mangsa yang cuba menghubungi nur amira bernama lala namun panggilan tidak dijawab. tidak lama selepas itu ia mendapat panggilan adiknya yang memberitahu yang dirinya disembunyikan penculik.

“masa kejadian lala ada mendapat masej dari ira yang berbunyi “lala tolong” kemudian lala call no tu tapi tak dapat,selang seminit kemudian dia call lala balik.

lala tanya ira dekat mana? kemudian dia cakap “ira ada di gudang kayu,mereka sorok ira dalam ni.ira tak dapat nak lari,orang tu nak jula ira”.kisah kakak mangsa ketika dihubungi ira dalam satu panggilan telepon.

Selepas panggilan itu tidak ada sembarang panggilan diterima lagi dari mangsa.susulan dari pada itu ibu mangsa membuat laporan polis di balai polis bandar sultan sulaiman Karena risau dengan keselamatan anaknya itu.
Video Player

Ketua Polis Selangor Datuk Abdul Samah Mat berkata pihak polis telah menubuhkan satu pasukan  Khas penyiasat untuk menjejak dan mengesan lokasi remaja tersebut.Kes ini diklasifikasikan sebagai kes culik dibawah seksyen 363 Kanun Keseksaan dan siasatan serta operasi untuk mengesan remaja tersebut sedang giat dijalankan olih pihak polis.

Orang ramai yang mempunyai maklumat diharap segera tampil ke balai polis berhampiran atau menghubungi Pegawai Penyiasat Kanan Jabatan Siasatan Jenayah Ibu Pejabat Polis Daerah Polis Klang Utara Asisten Superintendan Burhanuddin Mustafa di talian 019-3829212 atau Pegawai Penyiasat Inspektor Ahmad Tarmizi Umar di talian 013-3430150,” katanya

cc---http://www.beritapanaz.com
Tag : semasa
http://projekmssp.blogspot.my/2016/01/tahniah-dan-terima-kasih-kerana-anda.html

0 Komentar untuk " “ira ada di gudang kayu,mereka sorok ira dalam ni.ira tak dapat nak lari-mangsa culik"

Back To Top