Powered by Blogger.

Disebalik kisah pengantin paling muda ini .. Ada kisah penyakit yang dihadapinya Sebalik kegembiraan itu.Disebalik kisah pengantin paling muda ini .. Ada kisah penyakit yang dihadapinya Sebalik kegembiraan itu. 

SUNGAI PETANI – Gambar pasangan pengantin muda, viral di media sosial dan menjadi bualan hangat netizen hari ini.

Beberapa gambar yang dimuat naik oleh kakak pengantin lelaki, Atikah Farisyaa, di laman Facebook mencetuskan pelbagai reaksi netizen.
“Untunglah kahwin muda. Umur 40, anak-anak dah besar dan kerja. Pengantin lelaki babyface gila!” kata Rizal Hakimm.

“Raut wajah macam budak-budak. Ingatkan budak darjah dua tadi. Apa-apa pun semoga berbahagia. Kahwin muda banyak kelebihan sebab Allah pun suruh kahwin muda kan,” kata Intan Aben.

Namun, ada juga sesetengah netizen yang memperlekehkan pengantin lelaki tentang keupayaannya ‘membahagiakan’ isteri. Tidak kurang juga yang mempertikaikan wajahnya tidak kena usia.

Menurut Atikah, adik lelakinya itu menghidap penyakit thalasemia major yang menyebabkan tumbesaran penghidapnya terbantut.

Jadi, usahlah mempertikaikan kemampuan dan raut wajah pengantin lelaki yang nampak seperti kebudak-budakkan itu. Perbuatan mempersoalkan ciptaan Tuhan hanya menyebabkan kita yang normal ini menjadi bongkak dan angkuh dengan kesempurnaan yang diberi olehNya.
Tag : kisah
http://projekmssp.blogspot.my/2016/01/tahniah-dan-terima-kasih-kerana-anda.html

0 Komentar untuk "Disebalik kisah pengantin paling muda ini .. Ada kisah penyakit yang dihadapinya Sebalik kegembiraan itu."

Back To Top